Обновена: Още осем заразени, станаха 31

0

- Advertisement -

Кошмарът „Коронавирус“ продължава – не седем, а осем са заразените с опасния вирус, съобщиха от Министерството на здравеопазването. По-рано днес премиерът Бойко Борисов съобщи за 7 инфектирани.

Обстановката обаче се мени с часове и новите покосени от вируса се оказаха осем, като общият им брой до момента е 31.

След извънредно заседание след обявеното извънредно положение в страната, създадено след разпространението на коронавируса, Борисов обясни:

„Преустановяват се посещенията в игрална зали, търговски обекти и центрове. Не влизат бензиностанциите, за да могат хората, които пътуват, да знаят, че могат да заредят автомобилите си. Споровете около моловете – още веднъж ще го мислим, но според мен в моловете магазините за хранителни стоки, банковите, застрахователните клонове и аптеките не бива да бъдат затваряни. Ще се съобразя как да бъде записано от това, което каже Щабът. Целта на тази заповед е да намалим контактите на хората. Същото важи и за ресторантите – спираме работата им“, допълни министър-председателят.

Въпреки това, той счете, че доставките по домовете трябва да останат точно за да не се струпват хора по хранителните магазини.

„Със спазването на всички хигиенни средства не виждам смисъл да се спира доставката по домовете, а напротив. Истински се надявам да ни повярват, тъй като всички производители бяха преди малко тук – имаме за две години да изхраним държавата само с наличностите, които имаме в момента. Нищо не налага да се купуват по 40-50 бутилки олио“, увери Бойко Борисов.

Прегледана: 451

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече