Язовиро: Спрем ли незаконните сонди, половин България остава на сухо

0

- Advertisement -

Ако спрем всички незаконни сондажи, половин България ще остане без вода. Това заяви министърът на околната среда и водите Емил Димитров  – Ревизоро, който покрай драмата с водата на Перник се сдоби с нов прякор – Язовиро.

В интервю за Канал 3 той показа карта, върху която са нанесени 2 229 сондажа, които не са узаконени. Крайният срок за узаконяването им всъщност е 27 ноември 2020.

Карта на всички незаконни сондажи у нас

Според Ревизоро арестуваната директорка на Басейнова дирекция – Пловдив Цветелина Кънева не може да бъде обвинявана за сондажите в Захарния завод, защото по закон управата на фабриката има още няколко месеца, за да узакони водохващането.

Министърът обаче бе категоричен, че няма никакво намерение да се бърка в работата на главния прокурор , тъй като не знае какво още има в кориците по делото срещу Кънева.

„Главният прокурор е като Папата- над него е само небето“ , заяви Ревизоро. Той заяви, че се е виждал само два пъти с Кънева. „Първият път беше на язовира на Свиленград и тогава тя ми каза, че иска да напуска. След това се видяхме при замърсяването на Юговската река“. Министърът подчерта , че не може да коментира арестите на съветниците от ВМРО, тъй като не ги познава и не знае с какво са се занимавали. „Аз самият не членувам в никаква партия“ припомни той и заяви, че не е чувал с министър Каракачанов по темата.

Ревизора изрази възмущението си от опозицията , която ежедневно го затрупвала с въпроси с давност 30,40,50 години. „Въпросите със сондажите, с боклука, с хвостохранилищата, с ТЕЦ-вете, Закона за биоразнообразието… Неща , които Нено Димов не ги е направил за 1 година , от мен се очаква да ги реша за седмица. Искат да ме изнервят и да си подам оставката, а след това да предизвикат предсрочни избори. Но няма да стане! Аз оставка няма да подам!“, бе категоричен Емил Димитров. 

Прегледана: 762

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече