Нова глупост! Бижутера става шеф в тотото

0

- Advertisement -

Пореден изумителен ход на управляващите – със заповед на министър Красен Кралев са сменени всички членове на управителния съвет на спортния тотализатор. След промените шеф в тото става бившият национал и капитан на „Левски“ Христо Йовов – Бижутера.

Предстои сключването на договори за управление с новото ръководство и вписването му, заяви финансовият министър Владислав Горанов пред журналисти в парламента.

Той уточни, че има двама членове на управителния съвет, които в миналото са известни като успешни футболисти, един от тях е Христо Йовов, вечен губещ кандидат-кмет на Своге, двама експерти от Министерството на финансите, директор на Дирекция „Данъчна политика“ Людмила Петкова и началник на отдел в Дирекция данъчна политика.

За директор на тотото е предложен висш експерт от информационно обслужване, уточни Горанов.

Смяната се е наложила по преценка на министъра на спорта. Необходима е нова свежа управленска мощ в предприятието, с оглед на предизвикателствата в бъдеще пред тотализатора и това, че след промените в закона за хазарта, тотото е единственото предприятие, което може да организира лотарии, каза още финансовият Министър.

По думите на министъра заради пазарната конюктура по отношение на организация на хазартните игри през последните години е довела до. През последните години Българският спортен тотализатор е отчитал по-ниски печалби, заради съществуващите лотарии.

Кои са новите лица в тотализатора?

Новият изпълнителен директор на ДП БСТ Любомир Петров е роден през 1980 година. Има придобита бакалавърска и магистърска квалификация по компютърни системи и технологии в Технически Университет София.

Любомир Петров има богат професионален опит в сферата на технологиите, бизнес развитието и продажбените процеси. От януари 2018 година е директор на Дирекция „Търгове и процедури“ в Информационно обслужване АД. Предишният му професионален опит е свързан с „Телелинк България“ ЕАД, където е бил търговски директор и мениджър бизнес развитие.

Людмила Костова Петкова е родена през 1967 година. Има магистърска степен по „Икономика и управление на търговията“ от Университет по национално и световно стопанство. От 2014 година Петкова заема поста директор на Дирекция „Данъчна политика“ в Министерство на финансите. От 2013 до 2014 година е била заместник-министър на финансите. Има професионален опит като началник на отдел и заместник-директор на дирекция в Национална агенция за приходите.

Валентин Точев е роден през 1963 година. Има магистърска степен по „Икономика и организация на труда“ от Университет по национално и световно стопанство. От 2015 година Точев е началник на отдел „Анализ на данъчната политика“ на Министерство на финансите. Професионалният му опит в Министерство на финансите започва през 2000 година, когато Точев става главен експерт в отдел „Анализ на данъчната политика“.

Гошо Гинчев е роден през 1969 г. Има бакалавърска степен по “Стопанско управление” от Великотърновски университет “Св. св. Кирил и Методий”. Той е бивш национален състезател по футбол на България, участник на Световното първенство през 1998 г. и Европейското първенство през 1996 г. От 2004 до 2007 г. е спортно-технически директор на ПФК “Берое” Стара Загора. От 2015 г. до 2017 г. е член на УС на ПФК “Левски” София. В момента е председател на Спортно-техническата комисия към Българския футболен съюз и член на УС на “Академика-2011”.

Христо Йовов е роден през 1977 година. Има бакалавърска степен по “Стопанско управление” от Висше училище по сигурност и икономика-Пловдив. Бивш национален състезател по футбол на България. След приключване на професионалната си кариера е спортно-технически директор на ПФК “Левски” София (2013-2014). От 2015 до 2016 година е заместник-кмет в Община Своге в направление „Образование, култура и спорт“. В момента е общински съветник в Своге.

Прегледана: 1088

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече