НАГЛОСТ! Дядо Николай пуска синя лампа на аудито за 100 бона

0

- Advertisement -

Митрополитът ползва неправомерно специален режим на движение, МВР си трае

Луксозното ауди „А8” с мутренския номер РВ 37 37 КС, в което се вози главата на пловдивската епархия дядо Николай, продължава да се движи из страната със синя лампа и с устройство, предназначено за движение на автомобили със специален режим.

Това разкри пловдивския сайт „Под тепето”, публикувайки снимки от вчерашната визита на дядо Николай в Общинския съвет.

Николай Пловдивски откри тържественото заседание, свързано със 150-годишнината от издаването на султанския ферман за учредяване на Българската екзархия. Лъскавото му возило за 100 бона спря на метър от няколко полицаи, които обаче не видяха очевадното закононарушение- синята лампа на обзорното стъкло, каквато кола без специален режим не може да има.

Още миналото лято стана известно, че духовническата лимузина ползва неправомерно синя лампа, макар да няма право да се придвижва със специален режим.

Съгласно чл. 34, ал. 3 от Закона за движение по пътищата специален режим на движение ползват моторните превозни средства на: Спешна медицинска помощ, Държавна агенция „Национална сигурност“, главните и областните дирекции на Министерството на вътрешните работи, Народно събрание, Национална служба за охрана, Главна дирекция „Охрана“ и Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ на Министерството на правосъдието, както и други министерства, но не и Светия синод.

Въпреки, че от МВР се зарекоха миналото лято да направят проверка на синята лампа на Николай Пловдивски, очевидно такава не е извършена.

Снимки: „Под тепето“

Прегледана: 967

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече