КОШМАР! 20 със съмнение за коровирус във ВМА

0

- Advertisement -

Първите потенциално болни от коронавирус в България вече са факт! Десетки пациенти са под карантина във ВМА в София, като точната бройка на евентуалните заразени все още не е оповестена официално. По информация на Lupa.bg тези със съмнения за заразата-убиец са около 20 човека.

От пресцентъра на ВМА споделиха за Lupa.bg: „Настанени са 14 души със съмнения за коронавирус, направени са им изследвания. Не можем да се ангажираме за точна бройка на заразени, докато не станат ясни резултатите от изследванията, които ще бъдат оповестени официално“.

От няколко дни заразени с коронавирус са били поставени под карантина и пазени в тайна, за да няма излишна истерия в България.

Преди две седмици случай на български гражданин, пристигнал от Италия, е бил хоспитализиран, а направените проби тук са изпратени в Амстердам.

Същевременно с редакцията се свърза медицинско лице от болница „Токуда“, за да сподели информацията, че при тях са приети двама с коронавирус. От отдел „Работа с пациенти“ признаха, че нямат право да дават информация затова дали има заразени с опасния китайски вирус. Въпреки това обаче обясниха, че подадената ни информация не била вярна, защото такива болни в „Токуда“ нямало.

Прегледана: 503

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече