Олигархът: Империята Баневи се завръща!

0

- Advertisement -

„Империята Баневи се завръща“. Гръмкото обещание даде от ареста олигархът Николай Банев, обвинен за организирана престъпна група заедно със съпругата си Евгения и с майка си Мария.

„Българската приватизация беше неизбежен процес… Главният прокурор и ДАНС имат скромен капацитет да извършат такъв, наречен „цялостен“ преглед на толкова многолик и специфичен за различните отрасли на икономиката процес“, пише от затвора Банев.

„Лично за мен… сериозен и задълбочен анализ на договорните неизпълнения и на отговорните държавни и местни институции в следприватизационния договорен период, ще бъде едно удовлетворение и изчистване на опетненото ми име.

Но реализацията на тази потенциална възможност приемам с недоверие и повече от скептично. Може би в момента се цели повторна приватизация да се извърши. С промени в законодателството“, допълва той.

Адв. Христо Ботев

„Интервюта в съдебна зала са давани нееднократно и досега не е било проблем това да се случи. От друга страна пък позволиха на Николай Банев да се види децата си. Той винаги е открит да говори и за приватизацията, и за делото си”. Така пред Би Ти Ви адвокатът на бизнесмена – Христо Ботев, защити своя клиент.

„По делото няма нито един документ, който да свидетелства за злоупотреба, закононарушение или ощетяване на държавния бюджет, имащ връзка с някого от тримата членове на семейната организирана престъпна дейност”, коментира самият Николай Банев в писмен отговор на въпроси, пратени до него в затвора от телевизията.

„По делото има много хартия и нищо конкретно. В момента в съда са едни данъчни престъпления и организирана престъпна група, уточни адвокатът. Аз съм „за“ всякакво разследване”, каза още той.

Прегледана: 552

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече