Смъртоносната опасност расте! Коронавирусът вече взе близо 1000 жертви

0

- Advertisement -

Смъртоносната опасност расте! 910 са вече жертвите на опасния коронавирус в световен мащаб, а над 40 000 са болните от него. Това съобщава CNN.

Повечето от боледуващите са от континентален Китай. Предприятията в страната постепенно възобновяват дейността си след лунната Нова година, въпреки че много хора все още са под карантина. Карантинната зона е разширена в опит да се спре разпространението на вируса.

Междувременно стана ясно, че има нови 66 положителни проби за коронавирус на пасажери в блокиран круизен кораб край японското пристанище Йокохама. С това броят на заболелите там стана 136 души.

На борда на лайнера има хиляди пътници и екипаж, които продължават да бъдат под карантина. Сред тях има и представители на японските здравни власти, които непрекъснато им правят тестове за болестта.

Според Великобритания коронавирусът от Китай представлява сериозна и непосредствена заплаха за общественото здраве. Към момента заразени с вируса от Ухан, както е наричан още той, има в 25 страни по света.

Прегледана: 552

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече