Последна акция за бащата и сина край връх Ботев

0

- Advertisement -

Спасител падна в ледената Тунджа, докато издирва 42-годишния Атанас Пенчев и 17-годишния му син Андриан

В неделя е последният ден на акцията в Стара планина, която търси изгубените баща и син край връх Ботев. Търсенето на 42-годишния Атанас Пенчев и 17-годишния му син Андриан Пенчев преминава при сурови условия. Това съобщи пред Glas.bg началникът на Планинската спасителна служба Емил Нешев.

Акцията започна рано сутринта и се провежда в намален състав от осем души спасители. С тях са и две обучени кучета. Ще бъде обходен малък, но изключителен опасен периметър по поречието на река Тунджа. Това ще отнеме целия ден. От планинската спасителна служба на този етап отказват включването на военнослужещи по земя, защото не е безопасно.

Отказват и хеликоптер. От военното министерство е поискан специален дрон, който може да обхване по-голям периметър от въздуха. След петия ден шансовете стават минимални, но близките не губят надежда, че изгубените баща и син ще бъдат открити.

В събота по време на издирването един от спасителите на Планинската спасителка служба се е подхлъзнал в стръмен участък и е паднал в ледените води на река Тунджа в Стара планина.

Прегледана: 517

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече