ОБРАТ във Vest.bg! Румен Радев не вярва на екипа си!

0

- Advertisement -

Президентът не предупредил своите, че ще сваля доверието си от правителството

Президентът Румен Радев е загубил доверие към екипа си от съветници! Това се разбра покрай новината, че държавният глава сваля доверие от правителството. Оказа се, че за „бомбата”, взривила политическия елит, генералът не споделил с никого, преди да я „хвърли”, научи репортер на Vest.bg.

Нито един от съветниците на Радев на „Дондуков” 2 не бил запознат със съдържанието на изявлението му, разказаха близки до обкръжение на пилота-генерал.

„Той очевидно вече не вярва на никого и действа само на своя глава. И на тази на жена си”, коментираха междувременно депутати в парламента. Именно заради дефицита на доверие и липсата на достатъчно адекватни съветници Румен Радев започнал да кани на срещи в президентството различни народни представители и други общественици. Така се надявал да получи по-ясна картина за политическата обстановка в страната.

След знаковата реч на президента преди два дни повечето анализатори бяха убедени, че тя е част от някаква координирана акция. Поне с лидера на социалистите Корнелия Нинова.

Оказва се обаче, че това е далече от истината, защото самата Нинова била като ударена от гръм след новината за изявлението на президента. Лидерката на БСП дори се замислила дали да не отмени визитата си в Брюксел, за да направи подкрепящо обръщение в Народното събрание.

Но в крайна сметка размислила, защото срещите в белгийската столица били твърде важни и отдавна планирани. Затова предпочела да коментира казаното от Радев пред журналисти на самото летище.

„Подобни неща не се правят по този начин, трябваше ние в БСП да сме наясно какво планира президентът, да координираме действията си, да вдигнем хората из страната… А сега – изгърмя един силен куршум напразно”, коментираха в ступор видни социалисти.

Немалко са и депутатите в парламента, които са убедени, че във всичките си действия Румен Радев се ръководи от съветите на жена си. И точно в това се изразявала най-грубата му политическа грешка.

Прегледана: 555

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече