Вече е ясно кога и къде Слави ще учреди новата си партия

0

- Advertisement -

Слави Трифонов и поддръжниците му обявиха учредителната декларация на политическа партия „Има такъв народ“. Това се случи, след като съдът излезе с окончателното решение да не регистрира учредената преди това от него партия „Няма такава държава“. От ВКС съобщиха, че искането е отказано заради използването на цветовете на националния флаг в логото по начин, който силно наподобява знамето на България. Веднага след това Слави Трифонов се закани, че ще направи нова партия. Ето какво гласи учредителна декларация на политическа партия „Има такъв народ“:


„България е свободна страна, но българските граждани не са свободни. Страната ни е в плен на своеобразна политическа плутокрация. Политическата класа грубо и демонстративно пренебрегва желанията на хората, грижейки се единствено за своето облагодетелствуване и де факто безцеремонно се изправя срещу собствения си народ. Партийната аристокрация е теглила една дебела разделителна линия между себе си и българите.
Член първи от Конституцията на Република България гласи: „Цялата държавна власт произтича от народа. Тя се осъществява от него непосредствено и чрез органите, предвидени в тази Конституция“. Това означава, че според Конституцията най-отгоре във властта стои българският народ!
Ние, като свободни граждани, искаме този текст от Конституцията да не бъде просто куха фраза. Искаме да превърнем България в наистина свободна страна, в която обществото да взема решения, а политиците да ги изпълняват. Ние, учредителите на политическа партия „Има такъв народ“, в съответствие с Конституцията на Република България и вярвайки във върховенството на закона и върховенството на морала, приемаме и утвърждаваме тази учредителна декларация. Принципите, за чието спазване и утвърждаване, ПП „Има такъв народ“ ще работи са следните:
разделение на властите
народен суверенитет
политически плурализъм
свобода на словото
реални гаранции за спазване правата на човека и гражданина
Основните цели пред ПП „Има такъв народ“ са: засилено участие на гражданите във вземането на решения чрез преки допитвания до народа; смяна на избирателната система от пропорционална към мажоритарна с абсолютно мнозинство в два тура; намаляване на броя на народните представители в парламента от 240 на 120; реално въвеждане на възможността българските граждани да могат да гласуват и дистанционно, по електронен път, на избори и референдуми; въвеждане на задължително гласуване на изборите и референдумите; пряк избор от гражданите на директорите на областните дирекции и на началниците на районните управления на МВР; пряк избор от гражданите на Главния прокурор на Република България. пряк избор от гражданите на Омбудсмана на Република България; цялостно реформиране на пpaвooxpaнитeлнaтa cиcтeмa и ycтaнoвяване на реално въpxoвeнcтвo нa зaĸoнa; премахване на партийното влияние върху правосъдната система; реформиране на системата на общественото здравеопазване и осигуряване на свободен и равнопоставен достъп на всички граждани до адекватнa и качественa здравна грижа; осъществяване на aдминиcтpативна реформа чрез намаляване на бюрокрацията и въвеждане на eлeĸтpoннo yпpaвлeниe, неутрализиране на мoнoпoлнитe и ĸapтeлнитe cтpyĸтypи и създаване на условия и механизми, които да предотвратяват появата на нови; реформиране на образователната система и въвеждане на cтaндapти, oтгoвapящи нa съвременните изисквания и пазара на труда; защита на семейството и семейните ценности; осигуряване на достоен живот чрез достойни доходи, гарантиране на човешките свободи и личната неприкосновеност и сигурност; засилване ролята нa Република Бългapия в cтpyĸтypитe нa Eвpoпeйcĸия cъюз, включване на страната в Шeнгeнското споразумение и Бaнĸoвия cъюз на ЕС. Ние вярваме, че нацията трябва да се обедини, за да отстоява и отвоюва гражданските си права!“
Инициативният комитет свиква учредително събрание на Политическа партия „Има такъв народ“ на 16.02.2020г. oт 14:00 ч. в град София, зала „Рейнбоу Плаза“, ул.“Атанас Дуков“№29.

Прегледана: 457

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече