Борисов отговори на Радев за сваленото доверие към правителството

0

- Advertisement -

Нямаме пресечни точки, освен безсмислените КСНС, на които никога нищо не се е решило. Даже ще ме облекчи. Така премиерът Бойко Борисов коментира свалянето на доверието към правителството от държавния глава Румен Радев, предаде ТОПНОВИНИ. „Как президентът ще сваля нещо, което не е давал“, попита той. 

„Съжалявам, че си е изпуснал нервите. Проблемът му не е с правителството, а с други независими институции“, посочи Борисов и допусна, че може да има пряка връзка между казаното от президента и изнесените от прокуратурата СРС-та. „Ние сме се дистанцирали изключително от проблемите му с прокуратурата. Забранил съм да се говори по темата“, припомни той. „Опасно е да атакуваш прокуратурата за това си търсиш друг враг“, каза Бойко Борисов. „Вие като мисирки тичате. Какво ме гоните като… какво да кажа“, се обърна той към журналистите и после им се извини. 

Борисов определи изказването на президента като „пряка намеса в независимостта на властите“. „Иска да отклони атаката към правителството, защото ние сме беззащитни“, посочи той. „Днес сутринта подписах от президента до мен- да му дам Емо Караниколов за мероприятие“, каза премиерът. 

„Да ида да ревна отпред и да кажа- „моля те, довери ми се“. Не искам“, заяви Борисов. „Началникът на кабинета на Радев, който пуска СМС-и сутринта ми дава оценка- келеш такъв„, коментира той.

„Никакви теми не сме работили с президента, за да се чувствам ощетен от това, че няма да ни подкрепя“, подчерта Бойко Борисов и изтъкна, че Радев винаги е подкрепял БСП и ДПС. 

„Никога не съм казвал, че ще се кандидатирам за президент. Никога, точно обратното. Винаги съм казвал, че няма“, каза още премиерът. „Сътрудниците на Радев казват, че мисли за партия“, посочи Борисов и отрече да се бои от такава партия.

„Никога не съм воювал с президентството. Не съм направил нищо“, заяви Борисов. По думите му президентът иска да отклони атаката към правителството, защото му е по- изгодно. „Ние сме беззащитни, можеш да говориш каквото си искаш“, посочи премиерът и попита защо президентът е избрал точно днешния ден да снеме доверието си

Министър- председателят определи изказването като „чисто политическо“, „заявка за партия или за нещо ново„, „търсене на враг“.

Прегледана: 517

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече