Президентът връчи на Кирил Маричков орден „Стара планина“ – първа степен

0

- Advertisement -

Рок музикантът Кирил Маричков беше удостоен с орден „Стара планина“ – първа степен. На церемония на „Дондуков“ 2 президентът връчи държавни отличия на дейци на културата и науката.

„Излизал съм на много сцени, но на тази сцена вълнението е различно“, каза легендата на българския рок Кирил Маричков, след като получи най-високото държавно отличие в Гербовата зала и си спомни за участието си с група „Щурците“ в пиеса на Сатиричния театър през 60-те години:

„Големият български режисьор Леон Даниел ми каза: „Човек излиза на сцената само ако иска да каже нещо много важно“.

За Кирил Маричков това е музиката:

„Моята музика да я предам на публиката е това, което ме е водило през всичките тези години“.

Президентът Румен Радев удостои с орден „Свети Свети Кирил и Методий“ огърлие проф. Венко Александров, обучил над 150 лекари за най-големите болници в страната, художникът Симеон Спиридонов и ученият проф. Христо Баларев. 

„През своята хилядолетна история България е възкръсвала и просперирала благодарение на силата на българския дух. Вие нареждате България редом до нации, развити в областта на науката, културата и медицината. Широката палитра на областите, в която вие влагате своята енергия, е още един знак за жизнеността на нашата нация“, каза президентът Радев.

Прегледана: 600

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече