12 са жертвите в самолетната катастрофа в Казахстан! Ясна е причината за рухването на пътническия Fokker-100

0

- Advertisement -

Повреда в един от двигателите е най-вероятната причина за самолетната катаствофа в Казахстан, която отне живота на 12 души, а други 12 са в критично състояние, научи Vest.bg

Отказал двигател най-вероятно е причината за самолетната катастрофа на самолета Fokker-100 недалеч от Алма Ата в Казахстан, по предварителни данни, е отказал двигател, съобщават информационните агенции. До този момент се разглеждат две възможни версии за рухването на Fokker-100, заяви вецепремиерът на Казахстан Роман Скляр. Това са или грешка на пилота, или технически причини. Той допълни, че черните кутии на самолета вече са открити и иззети за разследване. Друга версия, който се появи, е, че е била изпозвана некачествена течност при обработката на самолета срещу обледенявана. От първите разшифровки на разговорите между контролната кула и екипажа на самолета става ясно, че в първите секунди от излитането няма пролеми. Но много скоро след това връзката прекъсва. След некоколкратни повиквания контролната кула предупреждава останалите самолети, които се готвят за излитане и кацане, че в момента не е известно къде се намира Fokker-100. На борда е имало 98 човека, загинали са 12, пострадали са 49, стана ясно от публикуван списък на официалната страница на летището. 12 от тях са в много тежко състояние.

Капитанът на рухналия лайнер Марат Муратбаев също е загинал На борда е имало двама украинци, един от Киргистан, един китаец, останалите са казахстанци. По думите на очевидци, самолетът е излетял при гъста мъгла, два пъти се е опитал да се повдигне, после се е чул страшен звук и машината е полетяла встрани.

Сред жертвите на катастрофата е и редакторката от информационния портал Informburo.kz Дана Круглова, която се качила на фаталния полет, за да отлети при роднините си за посрещането на Нова година Всичко беше като на кино, стенеха, крещяха, плачеха хората. Беше страшно. Накрая пред мен имаше само железа и бетон, видях, че няма изход, разказа жена пред телевизията на Казастна. В момента върви масова акция за кръводаряване в града. Последната проверка за изправност на сомолета е била през май. Всички полети на Fokker-100 са спрени от тази сутрин и това ще е така, до обявяаването на окончателните данни за причините на катастрофата. Така компанията Bek Ai спира работа, защото целия й парк е с такива машини.

Прегледана: 586

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече