Само във Vest.bg: Кризата в Перник изплаши Бойко (ВИДЕО)

0

- Advertisement -

Премиерът се опасява, че драмата с водата може да събори и третото му правителство

Водната криза в Перник изплаши сериозно Бойко Борисов, научи Vest.bg.

Наш читател от обкръжението на премиера издаде, че Борисов все повече се опасявал, че драмата в града може да завихри поредица от събития, които да доведат до масови граждански протести, които да съборят и третото му правителство.

За да демонстрира загриженост за некъпаните перничани, Бойко си развали празника с посещение на място, за да проследи обследването за загуби на вода в общината. Това става ясно от видеовръзка на профила му във фейсбук.

Министър-председателят е придружен от заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и от министъра на икономиката Емил Караниколов.

На мястото е и областният управител на Перник Емил Костадинов, според когото проблемът е основно в остарялата водоснабдителна инфраструктура, която не е подменяна от 1954 година.

По думите на Караниколов, благодарение на фирмата, която работи на място, вече има измервателна апаратура. „Проблемът с инфраструктурата е трагичен“, посочва той.

Екипи от ВиК-Враца и ВиК-Стара Загора са на мястото, които подпомагат процеса. Обследва мрежата по Клон 2, става въпрос за участък от около 800 метра, в които се губят около 80 литра в секунда. В него няма доказани консуматори, затова се търсят къде са предполагаемите аварии.

Публикувахте от Бойко Борисов в Сряда, 25 декември 2019 г.
Прегледана: 505

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече