Ужасът с водата в Перник продължава! Обявиха бедствено положение в града

0

- Advertisement -

Кризисния щаб в Перник реши в града да бъде обявено бедствено положение заради кризата с липсата на вода. Въпреки това цената й ще скочи с 3%, научи vest.bg

Досега жителите на общината имаха достъп до течаща вода по 10 часа на ден, от днес той ще бъде ограничен. Съгласно новия график, в различните райони на града и околните села, вода ще има по различно време. В централната градска част, кварталите „Изток“, „Мошино“ и „Тева“, както и в по-малките населени места, черпещи вода от язовир „Студена“, чешмите ще текат от 14 до 22 часа. От три седмици в област Перник е обявен воден режим, като от вчера режимът беше затегнат, тъй като се оказа, че първоначалният не е достатъчен, за да даде ефект и да започне събирането на достатъчен обем вода в язовир „Студена“.

Преди дни стана ясно, че спират водата и към индустриалната зона на Перник заради ремонта на спирателен кран. Въпреки липсата на вода в града и прилежащите му села, в КЕВР бе обсъдена и по-висока с 3% цена на водата в Перник от следващата година. Окончателно решение ще се вземе от регулатора на закрито заседание в последните дни на 2019 г.

Прегледана: 589

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече