Дърпат ушите на депутат от ГЕРБ заради „Червени боклуци“

0

- Advertisement -

Снощи Емил Христов се принуди да прекъсне гласуването на бюджета на общественото осигуряване заради остри реплики. В пленарна зала настана хаос, депутатите от БСП и „Атака“ станаха от банките и обградиха трибуната. Чуха се скандирания: „Червени боклуци“ и „Оставка“. 

Днес на председателски съвет е решено депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски да бъде наказан с порицание. По настояване на БСП обаче наказанието му беше обсъдено отново. Цвета Караянчева спря заседанието и свика нов съвет. И след него наказанието остана същото. От левицата поискаха Гърневски да бъде отсранен от парламентарната комисия по етика. 

„През вчерашния ден бяхме свидетели на провокации и обиди. В края на деня се случи нещо, което не бива да се случва- да бъде обградена трибуната, хора да призовават председателят да се отстрани от мястото си. Това ме провокира, аз също си позволих реплики, които не трябваше да правя“, посочи Гърневски.

„Съжалявам за това. Призовавам днес и утре най- отговорно като достойни народни представители да обсъдим и приемем бюджета“, заяви депутатът от ГЕРБ. „Ако някой се е почувствал засегнат- съжалявам, че се е припознал и се извинявам“, каза още той.

Иван Ченчев от левицата отговори: „Едно извинявай не оправя нещата. Адски непристойно е да обижда по този начин“. „Ако кажа на някой „син боклук“, ще ме накажете с порицание ли? Държим Гърневски да бъде отстранен поне за едно заседание“, заяви депутатът.

Георги Свиленски коментира: „На Спас Гърневски не му е за първи път. Наричал ни е крадци, пращал ни е в Сибир. А вчера ни нарече „червени боклуци““.

Прегледана: 569

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече