Цацаров се гласи за шеф на КПКОНПИ

0

- Advertisement -

Усилено в последните дни се заговори, че Сотир Цацаров има апетити към шефското място на Анткорупционната комисия, дочу vest.bg.

Мандатът му като главен прокурор изтича през януари 2020 г. В четвъртък ВСС ще прегласува кандидатурата на Иван Гешев за поста обвинител №1. Комисията остана без председател след като Пламен Георгиев подаде оставка заради незаконната му тераса. 

В парламента председателят на Комисията за борба с корупцията Борис Ячев обяви, че до момента няма официално внесена кандидатура за шеф на КПКОНПИ. Той допълни, че парламентарни преговори за издигане на кандидатура за поста не се водят, предаде репортер на ТОПНОВИНИ. 

Ячев обясни, че Цацаров отговаря на изискванията за председател на КПКОНПИ, защото е юрист с над 10- годишен стаж. „Нормално е кандидатурата да бъде предложена от най- голямата политическа сила“, коментира Борис Ячев.

Хамид Хамид от ДПС посочи: „Да изтече срокът, да видим всички кандидатури и тогава ще коментираме“. Той заяви, че групата на ДПС още не се е събирала по въпроса. 

На 6 ноември за минути парламентът даде ход на процедурата за избор на нов председател на Антикорупционния орган. Срокът парламентарните групи да предложат кандидат изтича другата сряда.

Прегледана: 558

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече