Всички 39 жертви от камиона убиец до Лондон са виетнамци

0

- Advertisement -

Британската полиция съобщи, че всички 39 жертви, мъже и жени, от открития камион в Грейс, са виетнамци.

Някои от телата вече са били идентифицирани от роднини. Официално обаче на този етап няма да бъдат оповестявани самоличностите на загиналите.

Британските власти работят съвместно с колегите си от Виетнам по случая. Това са потвърдили от полицията в Есекс, като остава в сила апелът към гражданите да сътрудничат, ако разполагат с информация.

Хората първоначално бяха обявени за китайски граждани, но вероятно са пътували с фалшиви документи.

Междувременно, Виетнам арестува двама души по случая и вероятно ще им бъдат повдигнати обвинения за участие в трафик на хора към Европа.
Бившите собственици на камиона с 39-те жертви нямали общо с инцидента

Припомняме, че вчера повдигнаха обвинения в непредумишлено убийство на мъж от Северна Ирландия във връзка с откритите 39 тела в камион до Лондон миналата седмица.

23-годишният Иймън Харисън се яви в съда в Дъблин, за да му бъдат повдигнати 41 обвинения, включително 39 обвинения в непредумишлено убийство, конспирация за извършване на трафик на хора и конспирация за съучастие в незаконна имиграция, след като беше одобрена европейска заповед за арест.

По-рано полицията в Есекс, Англия, призова двама братя от Ирландия, които са издирвани във връзка със смъртта на 39 мигранти в камион да се предадат.

40-годишният Ронан Хюс и 34-годишният му брат Кристофър са издирвани по подозрение в непредумишлено убийство и трафик на хора.

Други петима бяха арестувани в Ирландия във връзка с трагедията. Шофьорът на камиона Морис Робинсън е обвинен в непредумишлено убийство, трафик на хора, подпомагане на незаконна имиграция и пране на пари.

Смята се, че Ронан Хюс е наел ремаркето и Робинсън да го вземе от английското пристанище Пърфлийт, където е доставено ремаркето от белгийското пристанище Зебрюге.

Прегледана: 575

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече