610 лева минимална заплата от 1 януари

0

- Advertisement -

Предлагаме от 1 януари 2020 г. минималната работна заплата да бъде определена в размер на 610 лева (с 50 лв. повече от сегашните 560), за 2021 – в размер на 650, колкото е хоризонтът на мандата на това правителство, и разбира се очакваме дебатът по отношение на определяне на минималната работна заплата да продължи, за да не се налагат административни решения.

Това каза министърът на финансите Владислав Горанов при представянето на параметрите на бюджетната рамка за 2020 година и Проекта на актуализираната средносрочна прогноза за периода 2020 – 2022 г., предаде Агенция „Фокус“.

В бюджета е заложена мярка за увеличение с 10 на 100 на разходите за персонал, която надгражда вече осигуреното от началото на тази година увеличение със същия размер.

„Като увеличението на минималните работни заплати на заетите ще бъде след преценка за заеманата длъжност и постигнатите резултати, като разбира се гарантира едно минимално увеличение, което да компенсира инфлационните индекси“, допълни още министърът на финансите.

Прегледана: 751

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече