ГЕРБ в паника: Готви сe афера „Костинброд“-2 в неделя

0

- Advertisement -

Имаме информация в аванс, че съвсем скоро ще има опити за нова афера, подобна на тази преди няколко години в Костинброд“, обяви шокиращо вицепремиерът Томислав Дончев на пресконференция на ГЕРБ след окончателните резултати от изборите. „Имаме вътрешна информация за това“, добави той.

Цветомир Паунов направи разбор на резултатите от местните избори, като подчерта напредъка на партията от последните избори през 2015 г. „Кметове на общини първи тук през 2015 г. са 91 общини на първи тук. Спечелихме в 11 областни града през 2015 г., а на изборите в неделя 8 областни града“, каза Паунов. От всички областни градове единствено в Пазарджик, Ямбол и Кърджали кандидатите на ГЕРБ не отиват на балотаж.

„Електоралната картина след първия тур съотношението ГЕРБ БСП е две към едно. ГЕРБ печели в 163 от 265 общини в цялата страна и увеличава общинските си съветници с 80 в цялата страна и те са 1807 в цяла България“, добави още Паунов.

„Привличаме голям част от по-претенциозните гласоподаватели. Това са младите, тези с висше образование, с които търсим сътрудничество“, каза кметът на Стара Загора Живко Тодоров, а Томислав Дончев разкритикува опозицията, че са превърнали местните избори в парламентарни и разкри нов политически феномен – политически джендъризъм – „Да си скриеш кандидата, пребоядисаш, издигнеш от инициативен комитет. Традиция е и губещият да не е доволен след избора“, като очевидно визира кандидатурата на опонентката на ГЕРБ в София Йорданка Фандъкова – Мая Манолова. 

Прегледана: 552

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече