Раздават 100 лева на глас за кмета на Несебър!

0

- Advertisement -

Организираната престъпна група в Несебър е имала намерение да плати по 100 лева на избиратели, заяви на пресконференция Димитър Петров, ръководител на Специализираната прокуратура по повод задържането на кмета на Несебър за нарушаването на изборните правила.

Николай Димитров заедно с още четирима души също претенденти за местната власт бяха задържани при специализирана полицейска операция.

Говорителят на Специализираната прокуратура Сийка Милева разкри, че организираната престъпна група не е политически ангажирана. Кандидатът за кмет се бори за четвърти мандат в Несебър. Организирането на схемата е започнало в края на август. В Спецпрокуратурата сигналът е постъпил в началото на октомври.

На адреси в общината са намерени парични суми, тефтери, телефони, имена на гласоподаватели. Иззети са записи от камери за видеонаблюдение.

Според разследващите членове на престъпната група трябвало да получат суми между 5000 и 10 000 лева. На други пък срещу вота си е обещано позиции в местната администрация. В списъците е имало имената на 114 души, сред които бедни хора.

Общата сума за изпълнение на схемата била 70 хил. лева.

Димитров е контролирал и организирал дейността на участниците в престъпната група.  Те от своя страна е трябвало да организират даването и предлагането на имотна облага на определени избиратели, за да гласуват в тяхна полза.

Един от членовете се свързал с жител на Свети Влас, за да работи за тях и да осигури поне 400 гласа срещу заплащане. За продалите гласа си е определена сумата от 100 лв.

Прегледана: 449

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече