23-ма са задържаните до сега за футболно хулиганство

0

Продължават полицейските действия за установяване и вземане на отношение спрямо всички, демонстрирали непристойно поведение по време на футболни срещи в София. До момента са установени 27 души с подобни прояви, съобщиха от МВР.

Вчера са задържани шестима, а в днешния ден – още двама. Те са се държали непристойно по време на футболна среща, проведена в края на месец септември между професионалните футболни клубове на „Славия“ и „Левски“.

Общият брой на задържаните към момента става 23-ма души. Очаква се и други четирима да се явят в полицията. Спрямо 12 от тях са наложени глоби в размер на 1000 лева и 2 години забрана за посещение на спортни мероприятия. На 4-ма са наложени забрани за посещение за срок от 2 години и по 60 часа общественополезен труд, а 1 е с наложена глоба от 1000 лева и 1 година забрана за посещение на спортни събития. Друг задържан е предаден на Комисията за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни. Срещу трима от задържаните са образувани досъдебни производства.

Полицията припомня, че няма да толерира подобно поведение и спрямо нарушителите ще бъде прилагана цялата строгост на закона.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече