Пускат парното седмица по- рано (Какво е добре да знаем)

0

- Advertisement -

Парното ще бъде пуснато със седмица по-рано от планираното. Това показва проучване на в. „Телеграф“ на климатичните прогноза на различни български и чуждестранни метеоагенции и запитване в топлодружествата.

Първоначално се очакваше студът да дойде първата седмица на ноември, но тези прогнози бяха анулирани. Сега се очаква студът да дойде в края на октомври, а в началото на ноември повечето топлофицирани градове в страната ще бъдат изпълнени нормативните условия за включване на всички абонати. В София топлото трябва да бъде пуснато на 2 ноември (събота) най-късно. Тогава средната температура се очаква да бъде +2,5 градуса, като минималната е 1 градус, а максималната 4 градуса. Трите дни под +12 градуса са били 30 октомври, когато прогнозираната средно температура е +9,5 градуса, на 31 октомври е +8,5 градуса и на 1 ноември е +6,5 градуса. След това застудяването в столицата ще продължи, като в повечето дни ще е малко над нулата. На 5 ноември (вторник) минималната става -1 градус, на следващия ден тя е -5 градуса, на 10 ноември е -6 градуса, а на 13 ноември минималната е дори минус 12 градуса, максималната е +5 и средната денонощна пада на минус 3,5 градуса. В Русе и Велико Търново задължителните три студени дни също започват да се броят от 30 октомври, като на 2 ноември настъпва денят за включване на отоплението.

Тогава средната денонощна температура в крайдунавския град ще е +3,5 градуса, а във Велико Търново тя ще бъде +3 градуса. Всички топлофикации в страната декларираха, че са напълно готови за включване на отоплението. Изпълнили са ремонтните си програми. Прегледали са изправността на автоматичната регулация в абонатните станции и още от 1 октомври има пълна готовност да включат отоплението. В София, където абонатите са 450 000, включително продължава няколко дни. Потребителите трябва да са приключили с ремонтите по инсталациите и да са отворили вентилите на радиаторите на максималното им делене. След това упълномощени лица от етажната собственост трябва да напълнят отоплителните инсталации в града.

Ако ремонтите в сградата не са приключили, трябва да се обадят на топлофикация или да поставят съобщение на вратата на абонатната станция. Нито една етажна собственост не е подала искане за конкретен процент между 20 и 40 на сто от топлинната енергия за отопление като дял за енергия „сградна инсталация“, която топлинният счетоводител ще начислява на всяко жилище в сградата този сезон.

Прегледана: 491

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече