Джонсън поиска отлагане на Brexit за 31 януари 2020 г.

0

- Advertisement -

Джонсън поиска отлагане на Brexit за 31 януари 2020 г., предаде БГНЕС, цитирани от Нова телевизия.

„Пиша, за да уведомя Европейския съвет, че Великобритания иска допълнително отлагане на сроковете за Брекзит …

Обединеното кралство предлага да удължи този период до 23:00 часа местно време на 31 януари 2020 г. Ако страните успеят да ратифицират споразумението за напускане на ЕС до от тази дата, срокът за Брекзит ще приключи по-рано. Искрено ваш, министър-председател на Обединеното кралство на Великобритания и Северна Ирландия.“, се казва в писмото, копие от което е на разположение на РИА „Новости”.

В същото време личният подпис на премиера не е наличен в наличното електронно фотокопие. Писмото започва с думите, че парламентът задължава премиера да се обърне към ЕС с искане за отлагане на Брекзит.

По-рано британските медии, позовавайки се на правителствени източници, съобщават, че Джонсън ще изпрати три писма до Туск: едното под формата на неподписано лично описание на закона за удължаване на Брекзит, приет от парламента, второто – собствен коментар, че се противопоставя на забавянето и би искал да изтегли страната от Европейския съюз на 31 октомври, а третият е коментар на постоянния представител на Великобритания при ЕС Тим Бароу.

Сега решението за срока на Брекзит ще бъде взето от Европейския съюз. По-рано беше планирано Великобритания да напусне ЕС на 31 октомври.

Прегледана: 491

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече