Никой не знае кога до кога Стефан Данаилов ще е в медикаментозната кома

0

- Advertisement -

Стефан Данаилов още е в медикаментозна кома, в което лекарите от ВМА го поддържат, научи Vest.bg

 „Той е под контрол, поддържат го в стабилно състояние, но като цяло ситуацията не е добра. Не мога да кажа, че не съм притеснен или че съм обнадежден“, лаконичен бе биографът на актьора Георги Тошев.

Лекарите от ВМА поддържат големия актьор Стефан Данаилов изкуствено в безсъзнание, за да могат да проведат интервенции в белите му дробове като част от терапията, обясни и актьорът от Народния театър Сава Драгунчев, асистент на Ламбо в последния му клас в НАТФИЗ.

Информацията, че проф. Стефан Данаилов е в медикаментозна кома, поддържана от лекарите, за да могат да почистят дробовете му от водата, която събират, потвърди и племенницата на артиста – режисьорката Росица Обрешкова. Тя каза, че никой не знае кога точно докторите ще преценят, че е подходящият момент да го извадят от това състояние и да го събудят.

„Вероятно процесът ще бъде дълъг“. „Молим се и вярваме, че всичко ще мине благополучно. Толкова много хора го обичат и му изпращат добрата си енергия“, сподели тя. Дишането на актьора се подпомага от апарат, без да е напълно изкуствено, за което му е направен отвор в трахеята, т. нар. трахеостома. Близките на Данаилов очакват всеки момент да бъде екстубиран, тоест да се извади от гърлото му тръбата, която подава кислород с определена концентрация. Ако дишането се стабилизира, това би означавало сериозно подобрение.

Преди няколко дни Стефан Данаилов бе транспортиран от санаториум в Хисаря с много голям белодробен излив след падане. Оттогава е в реанимацията на ВМА. В началото са правили опити за дихателна рехабилитация, но в сряда състоянието му рязко се е влошило и се е наложила интубация. Очаква се и излизането на резултати от хистологичните изследвания, които трябва да удостоверят дали ракът, с който преди 5 години актьорът се пребори, не се е активирал отново.

Прегледана: 565

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече