Българин бе задържан на ГКПП Капъкуле, след като в автомобила му били открити 17 влечуги, включително два големи питона

0

- Advertisement -

При опит за влизане в Турция на ГКПП „Капъкуле“ митничари установили в превозно средство с българска регистрация малък крокодил, питони от изчезващ вид и гущери.

В МПС с българска регистрация, чийто шофьор е българският гражданин Р.Д.М., при рутинна проверка на багаж, на 18 октомври, митничари открили в отделението за резервната гума скрити два питона, пише 24rodopi.com, позовавайки се на бюлетина на полицията в Одрин. След цялостно сканиране на колата, пък били открити 1 малък крокодил, 10 броя малки гущери и 4 броя малки питони, скрити в страничните отделения на багажника.

Извадени от тайните са общо 17 влечуги. Откритите животни са конфискувани в рамките Конвенцията за международна търговия със застрашени видове от диви животни и растения (CITES) и тъй като са били искани да бъдат внесени незаконно в страната. Животните са предадени на клон на дирекция „Опазване на природата, национални паркове” в Одрин. Разследването по случая продължава. Колата е преминала безпроблемно през ГКПП „Капитан Андреево“.

Прегледана: 482

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече