Борисов от Брюксел за спирането на огъня в Сирия, Брекзит и преговорите за присъединяването на Скопие и Тирана към ЕС

0

- Advertisement -

Зависи как се погледне, защото нищо не е приключило, а просто е отложено. Това ще се случи най-вероятно през май месец. Така премиерът Бойко Борисов, който е в Брюксел, коментира горещата новина, че три държави са отрязали Скопие и Тирана от Европейския съюз, научи Vest.bg

„Да, има страх от разширяване. Безспорен, но по никакъв начин процесът не е приключил категорично. Огромна част от държавите-членки са „За“ двете страни да се присъединят“, допълни Борисов, който обясни, че България вече шест месеца им оказва пълна подкрепа. „Всички в България трябва да са спокойни, че всичко, което се дискутира в момента за Северна Македония и Албания и историческите моменти, които се делят с България няма да са в наш ущърб“, поясни премиерът.

„България и САЩ имаме много добри двустранни отношения. Нито една от стоките, които са в списъка, не засяга страната ни“, това заяви премиерът по повод американските мита, които влизат в сила от днес.

„Приветствахме спирането на огъня в Сирия. Решено бе всяка една страна да реши дали да си наложи ембарго за доставка на оръжия за Турция и затова ние решихме да не го правим“, поясни Борисов, който коментира информацията, че Турция е спряла военната операция в Сирия. Oще вчера той заяви, че ако страната ни направи това ще съсипете цялата военна индустрия и икономика. Премиерът коментира и новината, че северномакедонският премиер Зоран Заев може да подаде оставка, ако страната му не получи дата за преговори: „Водихме преговори до късно през нощта. Знаете те са емоционални, но не е редно от мен да научавате какво сме решили“.

„Стоя с нас до 4 часа през сутринта. Той дори се пошегува с мен като каза „Бойко, дълга вечеря имахме с теб“. И Брекзит коментирахме, който се оказа доста дълга тема, и осъдихме расизма“, каза премиерът по повод интересната снимка, от която стана ясно, че е разговарял с британския си колега Борис Джонсън.

Прегледана: 518

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече