Пуф-паф! Личният вагон-салон на цар Борис III снове между София и Кюстендил

0

- Advertisement -

Атракционен влак с парен локомотив и вагон от царската композиция „Корона експрес“ ще пристигне днес по обед на ж.п. гарата в Кюстендил. Поводът – 110-ата годишнина от пускането в експлоатация на ж.п. линията Радомир-Земен-Кюстендил. Освен на ретро пътуването, пътниците ще могат да се насладят и на изложба с фотографии на перона на гарата в Кюстендил, съобщиха от БДЖ.

Атракция в паровата композиция е личният вагон-салон на цар Борис III от „Корона експрес”. Специално прикаченият вагон ще пътува за първи път тази година като атракция, а по време на движение всички желаещи ще могат да го разгледат, съпроводени от гид, който ще ги запознае с любопитни факти.

Атракционният влак потегли от Централна гара София в 8:30 часа и ще пристигне на гара Кюстендил в 12:40 часа. По време на празничното пътуване на гарите Радомир, Земен и Кюстендил влакът ще престои, за да могат пътуващите и посетители да се насладят на организираните официални тържества.

В обратната посока композицията ще замине от гара Кюстендил в 13:50 часа. Цената на билета за влака от София до Кюстендил е 21.50 лв. за пътуване в една посока (с включено запазено място), а децата до 7-годишна възраст ще пътуват безплатно.

Очаква се интерес да предизвика и фотоизложбата, аранжирана на перона на гарата в Кюстендил, обяви историкът доц.д-р Ангел Джонев от иницативния комитет:

„15 табла с документи и снимки, включително такива от откриването на линията до Кюстендил“.

Прегледана: 609

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече