Тримата от ДАИ – Пловдив остават в ареста за искане на подкупи

0

- Advertisement -

Тримата инспектори от ДАИ-Пловдив Димитър Янакиев, Станко Милушев и Паун Тенев, които са обвинени за искане и вземане на подкуп от транспортни фирми, остават в ареста. Това стана ясно след решението на Апелативният съд в Пловдив, информира местния сайт „Трафик нюз”.

Преди дни при спецоперация на ДАНС и Икономическа полиция, няколко души бяха арестувани по разследване със СРС-та и след сигнали на превозвачи, които твърдят, че са били рекетирани за различни суми с цел да се прикрият техни нарушения, както и при комплексни проверки на фирми и тирове. 

Още в началото на заседанието защитата на един от корумпираните даяджии – Станко Милушев, приобщи документ за психическото състояние на неговия непълнолетен син. Адвокатът обясни, че 15-годишното дете е реагирало изключително емоционално на медийните материали за баща си, както и от коментарите на своите връстници и познати за семейството му. Според документа детето се намира в тежко психологическо състояние. 

Жената на Янакиев пък била болна, което също бе използвано за целите на по-лека мярка. В съда се изтъкна фактът, че той сам полага грижи за нея, както и за 8-годишната си дъщеричка.

Както в предишното заседание, адвокатите и на тримата в лицето на адв. Левашки, адв. Вражилов и адв. Руменов бяха на мнение, че такова обвинение не може да се докаже, тъй като лежи само на свидетелски показания, които те дори определиха като противоречиви.

От държавното обвинение обаче бяха категорични, че са налице всички предпоставки да се направи обосновано предположение, че тримата са виновни за престъпленията. Справките от СРС-тата, приложени по делото, са годно доказателство. 

Влошеното състояние на близките на обвинените обаче не наклони везните в тяхна полза. Съдия Гатов, председател на състава, остави тримата инспектори в ареста като се обоснова, че има опасност те да извършат ново престъпление. 

Прегледана: 462

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече