И Джамбазки на балотаж с Фандъкова и Манолова?

0

- Advertisement -

Има трима фаворити за кмет на столицата, като със сигурност ще има балотаж. Това показват резултатите от проучването на „Барометър България“, проведено преди официалното започване на кампанията за местните избори, публикувани от БГНЕС.

Единият от участниците очаквано ще бъде сегашният кмет Йорданка Фандъкова, за която 27,2% от анкетираните заявяват готовност да гласуват на първи тур.

Оказва се обаче, че основната интрига на предстоящите избори ще е вторият участник на балотажа, който към момента не е толкова ясен. Мая Манолова печели подкрепата на 19% от анкетираните, а Ангел Джамбазки, който се включи в кметската надпревара относително по-късно, е с почти изравнени позиции с кандидатката на левите партии и има подкрепата на 18,3% от респондентите.

Борислав Игнатов остава по-далеч в надпреварата с 5,9%. Все още 13,4% от анкетираните се колебаят към кого да насочат гласовете си.

Така обявените нагласи на столичани показват, че за втори тур в София балотаж ще има, като възможните сценарии за два: Йорданка Фандъкова – Мая Манолова или Йорданка Фандъкова – Ангел Джамбазки.

Количественото проучване е проведено за периода 26.09.-03.10. Участници са жители на София, Бургас, Русе, Велико Търново, Пещера с избирателни права (бел.ред. публикуваните от нас данни са само за София). В изследването са участвали 1900 души на възраст над 18 г. Методиката е стратифицирана квотна извадка по признаците възраст и пол, а методът- телефонно интервю. Проучването е проведено със собствено финансиране на „Барометър България“.

Прегледана: 604

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече