Луд скандал с Волен Сидеров в БНТ, жандармерия го изхвърли от телевизията

0

- Advertisement -

Чутовен скандал спретна лидерът на „Атака“ Волен Сидеров в живото студио на предаването „Референдум“ по БНТ снощи. След като изсипа куп обиди по представители на различни политически сили в дебата за местните избори, нарече кандидат-кмета на ВМРО Ангел Джамбазки за София „гей“ и нападна водещата Добрина Чешмеджиева, двама охранители на обществената медия се опитаха да го изгонят, но той отказа.

Наложи се да бъдат викнати представители на жандармерията, които имат пост пред сградата, за да се намесят в скандала. Те обаче по правило заради имунитета му на депутат, нямат право на физическо съприкосновение със Сидеров. 

Сидеров обвини журналиста, че му налага цензура, въпреки че тя уточни, че му е разрешила над 7 минути да говори „безобразия“. „Езикът ви е непристоен“, повтори Чешмеджиева няколко пъти. Гневът на водещата бе породен от изявлението на Волен Сидеров, че Ангел Джамбазки е гей и че трябвало да поведе гей парада в София.

„Питайте и Марешки да ви каже какво говорят от партията на Льо Пен като чуят за Джамбазки – ооо, Джамбазки, той е гей! В Европарламента всичките го знаят като хомосексуалист“, не спираше да бълва срещу Ангел Джамбазки набралия скорост Волен Сидеров. Чешмеджиева пък му напомни, че преди години е нахлувал на „Сан Стефано“ с пистолет в опит да превземе телевизията отвътре.

Лидерът на „Атака“ обвини и вицепремиера Красимир Каракачанов, че е откраднал 1,5 милиарда лева от Военното министерство, нарече го крадец, а неговият заместник Ангелов го заплаши, че го чака съд. 

Малко след екшъна Сидеров отново се върна пред камерата, за да продължи заяжданията. От телевизията предполагат, че атакистът се появил в БНТ „на градус”.

„Езикът ви е непристоен, вие говорите безобразия”, отсече Чешмеджиева.

Двама охранители стоят зад Сидеров, за да реагират навреме, ако се наложи

Скандалът изначално се разрази, след като времето на Волен Сидеров в предаването изтече. Чешмеджиева направи забележка на лидера на ямболията, а след като той опита да каже още нещо, тя директно реши да спре микрофона му.

„Вие налагате цензура”, възпротиви се Сидеров. „Какво искате, да сме ваш обслужващ персонал ли”, отвърна Добрина Чешмеджиева.

„Ние не сме на ваше подчинение, вие сте идвали с пистолет да ни превземате отвътре, това е заснето от телевизионните камери, но не се дадохме”, ядоса се водещата на предаването.

„Дошъл е от кръчмата да се забавлява”, коментира Юлиян Ангелов от ВМРО, при което напусна предаването. Малко след това Добрина Чешмеджиева прекъсна ефира за успокояване на ситуацията. Тя бе принудена да се справя и с „агитката“ на националиста в студиото, съставена от млади хора, която не спираше да подвиква по адрес на водещата. „Мили мои момичета, съветвам ви да промените поведението си“, подкани ги тя, с което пък бе аплодирана от друга група студенти и ученици, поканени в ефир да слушат политическия дебат.

След прекъсването „Референдум“ се завърна за заключителните послания за предизборната кампания на гостите, а Сидеров и поддръжниците му в студиото си бяха тръгнали. 

Прегледана: 513

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече