Пламен Георгиев подаде оставка като прокурор и заминава за Валенсия

0

Пламен Георгиев депозира оставката си за освобождаване като прокурор, считано от 2-ри октомври, потвърдиха от ВСС.

Най-вероятно оставката ще бъде гледана на заседанието на Прокурорската колегия в сряда, съобщи БГНЕС.

Дипломати възмутени от обясненията за назначението на Пламен Георгиев за консул

Правителството назначи бившият председател на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев за генерален консул на България в испанския град Валенсия. Решението на Министерския съвет е взето на закрито заседание на 9-ти август.

Борисов: Пламен Георгиев е с няколко образования и има достатъчна езикова подготовка

Пламен Георгиев подаде оставка като шеф на антикорупционната комисия в последния ден на юли и още същия ден оставката му беше одобрена от Народното събрание. Той обясни напускането на поста със скандала с терасата на апартамента му в София, върху която – според Столична община, има построени незаконни постройки. Проверка на НАП показала, че всичко около доходите и придобиването на имота на Георгиев е чисто, обяви тогава той.

Петиция срещу Пламен Георгиев във Валенсия

В началото на август прокурорската колегия на ВСС се събра на извънредно заседание, за да го възстанови на работа като прокурор в специализираната прокуратура. Назначението му там е от 1-ви август, решиха съдебните кадровици. Пламен Георгиев беше зам.-шеф на специализираната прокуратура преди да оглави антикорупционната комисия.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече