Въздушна полиция ще ни пази на всеки полет от Турция

0

- Advertisement -

Турските авиокомпании се задължават да наемат специално обучени полицейски служители на полети, съобщи Анадолската агенция.

В задължението на полицейските служители, облечени като цивилни, ще влиза да предотвратяват кражбите на самолети и всякакви други инциденти на борда. Най-малко двама полицаи трябва да има на всеки полет от Турция, които ще седят сред пътниците и ще се намесват при всякакви инциденти.

Наети от въздушната полиция ще бъдат лица с петгодишен стаж в органите на реда. Специално за тях ще бъдат организирани допълнителни курсове по терминология на гражданската авиация, по преговори за освобождаване на заложници и специално обучение.

В края на всеки полет полицията ще изготвя доклади. Полицейските служители няма да се подчиняват на членовете на екипажа. Освен това само членовете на екипажа ще знаят кои са те. Авиокомпаниите се задължават да осигуряват билети за въздушната полиция.

Съответната заповед на турското Министерство на вътрешните работи беше публикувана днес в официалния вестник на правителството – „Ресми газет“.

Прегледана: 583

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече