Борис Джонсън се извини лично на кралицата след решението на съда

0

- Advertisement -

Борис Джонсън лично се е извинил, че е поставил в неудобна позиция кралицата, като поиска тя да одобри незаконното спиране на работата на Камарата на общините, съобщава „Таймс“.

Кралски източници разкриха, че в домакинството на кралицата има огромно безпокойство относно решението на Джонсън да спре работата на парламента в продължение на пет седмици, дори преди Върховният съд да постанови миналата седмица, че е незаконно.

По-рано този месец придворните измислиха начини да дистанцират монарха от политическата буря, която бушува по повод „Брекзит“ на фона на опасенията, че Джонсън ще използва речта на кралицата като средство, за да предизвика общите избори.

Премиерът се е обадил по телефона на кралицата във вторник, след като Върховният съд реши, че е сгрешил като е спрял парламента за пет седмици. Източник от № 10 потвърди: „Той се отправи към кралицата възможно най-бързо, за да каже колко съжалява.“

Това бе третият път, когато Джонсън се извини насаме за нещо, за което отказа да се извинява публично. Премиерът заяви в кабинета в четвъртък, че е „грешка“ да се отхвърлят предупрежденията, че езикът му може да доведе до атаки срещу депутатите .

Прегледана: 686

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече