Десетки на протест пред БНР

0

- Advertisement -

Десетки журналисти и граждани се събраха пред Българското национално радио днес под мотото „Да дадем сигнал!“. Проявата започна в 12 часа, а повод за недоволството е безпрецедентното прекъсването на сигнала на програма „Хоризонт” на 13 септември за повече от 5 часа.

Протестът беше организиран от Асоциацията на европейските журналисти в България в защита на свободата на словото. Присъстващите направиха символична жива верига, която да свърже сградата на радиото и Телевизионната кула. Замисълът беше да се наредят символично 111 души, каквото е мястото на България в класацията за свободата на изразяване на „Репортери без граници“.

АЕЖ иска още да се обяви нов конкурс за генерален директор на БНР, а до провеждането му да се помисли за временно управление от медийни професионалисти с безспорен авторитет. Организацията предлага при следващото изменение на Закона за радиото и телевизията да се предвиди по-широка професионална и гражданска квота в СЕМ. На протеста бяха забелязани и политици от „Демократична България“, сред които вече бившия съдия и водач на листата за общински съветници на десните Методи Лалов.

Прегледана: 495

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече