Доминго се оттегли от всички представления в Метрополитън Опера след обвинения в сексуален тормоз

0

- Advertisement -

Пласидо Доминго се съгласи да се оттегли от всички бъдещи представления в Метрополитън Опера след обвинения в сексуален тормоз.

78-годишната звезда на класическата музика трябваше да изиграе главната роля в сезонния дебют на „Макбет“ на Верди тази вечер. Това щеше да бъде първото му представяне в Съединените щати.

Метрополитън Опера обяви, че Пласидо Доминго се е съгласил да се оттегли от списъка си на планираните представления в операта след обвиненията за сексуален тормоз, отправени от множество жени. Доминго обяви пред медиите, че кариерата му в Метрополитън приключва след 706 изпълнения.

„Дебютирах в Метрополитън на 27-годишна възраст и пях в този великолепен театър 51 поредни, славни години“, каза звездата. „Докато аз силно оспорвам неотдавнашните твърдения, отправени към мен, и съм загрижен за климата, в който хората са осъждани без надлежен процес…В резултат на това помолих да се оттегля.“, добавя той. 

„Благодаря на ръководството на„ Метрополитън“, че милостиво одобриха молбата ми. Щастлив съм, че на 78-годишна възраст успях да изпея прекрасната заглавна роля в репетицията на „Macbeth“, която считам за последно свое изпълнение на сцената на Mетрополитън”, каза още Доминго.

Метропоблитън Опера беше подложена на натиск да отмени седемте планирани изяви на Доминго, но генералният мениджър Питър Гелб повтори пред изпълнителите след репетиционна рокля в събота, че оперната зала очаква резултати от разследвания на операта в LA, където Доминго е генерален директор от 2003 г., и Американската гилдия на музикалните артисти – съюзът, който представлява различни оперни служители.

Желко Лучич ще замени Доминго в трите изпълнения на „Макбет”.

Прегледана: 515

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече