Обрат! Транспортната комисия в ЕП прие дебат по пакет „Мобилност“

0

- Advertisement -

Преговори по пакет „Мобилност” все пак ще има. Транспортната комисия на Европейския парламент този път даде съгласието си за дебати със Съвета на ЕС и Европейската комисия, предаде БНР.

„Не беше нещо неочаквано, предвид миналоседмичния вот, така че ние се подготвихме за този сценарий и от тук нататък следва изпращане на тези досиета на междуинституционален дебат, и нашата основна амбиция остава в търсене и намиране на някакъв компромисен вариант“. Така коментира решението евродепутатът от Прогресивния алианс на социалистите и демократите Петър Витанов, който е член на Транспортната комисия.  

Евродепутатът от ЕНП Андрей Новаков заяви, че категорично трябва да отпаднат клаузите за връщането на водача и на превозното средство в страната-отправна точка. „С другото трябва да намерим компромис до степен, в която бизнесът да продължи да работи добре и да се развива“, добави той.

Миналата седмица транспортната комисия не се съгласи с предложението пакет „Мобилност”  да бъде изтеглен от Еврокомисията.

Транспортният шеф Росен Желязков заяви, че ще се бори за отпадането на клаузата за връщането на камионите в страната отправна точка на всеки 4 седмици, като се базира на въглеродните емисии, които такова действие би причинило.

Прегледана: 543

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече