Красимир Станчев поема НСО

0

- Advertisement -

Бившият охранител на Сергей Станишев е назначен за шеф на Националната служба за охрана (НСО). Както първи писахме, полк. Красимир Станчев бе „главният заподозрян” за началник на държавните охранители.

 Преди минути дойде и официалната новина: на основание чл. 98, т. 7 от Конституцията на Република България във връзка с чл. 8, ал. 5 и чл. 7, т. 3 от Закона за Националната служба за охрана, президентът Румен Радев подписа указ, с който назначава полковник Красимир Станчев на длъжността началник на НСО и го удостоява с висше офицерско звание „бригаден генерал“, считано от 30 септември 2019 г. Информацията съобщиха от прессекретариата на президента.

Станчев беше зам.-началник на службата по времето на Ангел Антонов, който го освободи през 2016 г. В момента той движи международния отдел на НСО, като обезпечава необходимите документи на гардовете от НСО при пътуванията им в чужбина. През годините полковникът е пазил Симеон Сакскобургготски, Стефан Софиянски (като кмет на София), Жан Виденов и премиера Сергей Станишев. Колегите му казват, че е железен професионалист.

Станчев идва на мястото на Данчо Дяков, който напусна шефското място в НСО. До момента службата се ръководеше временно от заместник-началника Росен Тодоров, който изпълнява правомощията на директора до назначаването на титуляр, пише lupa.bg.

Прегледана: 514

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече