Желяз Андреев вече е свободен човек!

0

- Advertisement -

Свалена е червената бюлетина на Интерпол от Желяз Андреев. Това стана ясно по време на негов брифинг в Министерския съвет, където е получил официално документа, с който става напълно свободен.

„За пореден път искам да благодаря на приятелката ми, на семейството си, на приятелите и на г-н Цацаров, на г-н Борисов, на всички министри и институции, които застанаха зад мен и показаха, че държавата може да защитава своите граждани. Оставих зад гърба си може би най-големия проблем в живота си“, каза Андреев и добави: „Искам да благодаря и на обществото, без което нямаше да се чувствам така силен и уверен за изхода от тази ситуация“.

Миналата година САЩ поиска екстрадацията на Желяз Андреев заради разследване за нарушаване на ембаргото за търговия със Сирия. Случаят бързо се разчу и предизвика силна обществена реакция в защита на българина. Организираха се протести в няколко града в страната, както и онлайн петиция. Всичките граждански инициативи са под наслов „Да спрем екстрадирането на Желяз Андреев!“

В отговор правителството започна да преговаря със САЩ. Така през октомври 2018 г. американското правителство оттегли искането за екстрадация на Андреев, но едва сега бе свалена червената бюлетина срещу него.

Прегледана: 455

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече