Алфа Рисърч: Почти половината българи искат нов кмет

0

- Advertisement -

47,3% от българите искат нов кмет за своята община. Това показват резултатите от редовното социологическо проучване на агенция „Алфа Рисърч“.

Да продължи да управлява досегашният кмет искат 40,9% от запитаните, а 11,8% не могат да преценят. Малко повече от месец преди местните избори, критичните оценки и гласове към качеството и стила на управление на страната нарастват, посочват авторите на изследването.

Най-благоприятни са нагласите за кметовете на по-малките общини и населени места, а надпреварата за мястото в големите общини се очаква да е най-оспорвана. Според извадката 62% от гражданите биха гласували спрямо личните си и политически предпочитания, а не на принципа против управляващия кмет.

Отговорът на въпроса „коя е алтернативата на ГЕРБ“ показва силно фрагментирани предпочитания – към БСП – 17%, към партия на Слави Трифонов – 12%, „Демократична България“ – 4,9%, „Обединени патриоти“ – 3,8%, към друга политическа сила – 8,9%. 

48% от избирателите са на мнение, че е време друг да поеме управлението срещу 33%, които продължават да са убедени, че няма по-подготвена партия от ГЕРБ. Към момента обаче липсва консолидираща избирателите алтернатива, отбелязва БТВ.

Прегледана: 486

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече