Малинов пред ТАСС: Шпионската сага е заради АЕЦ „Белене“

0

- Advertisement -

Председателят на Националното движение „Русофили“ Николай Малинов е обявил в обширно интервю за руската ТАСС, че шпионският скандал, в който той е главно действащо лице, е заради намеренията за рестарт на АЕЦ „Белене“:

„Беше много важно някой да развали имиджа на България в Русия, да го развали до такава степен, че Русия да реагира на всичко, което се случва остро, и че съвместните икономически проекти, а именно изграждането на газопровода „Турски поток“ през територията на България и АЕЦ „Белене“ в крайна сметка да се провалят”, обяви сензационно Малинов от язовир „Копринка“, където днес се събраха 20 хиляди русофили – повече от очакваното по план.  

В специален адрес до участниците в мероприятието българският президент Румен Радев написа:

„Вековните връзки между българския и руския народ издържаха на много политически бури и предизвикателства на времето. Те имат своите дълбоки исторически, културни и духовни корени, които минават през писмеността, православието и мечтата за свобода. Ето защо днешният празник не е просто носталгична среща на хиляди българи, свързали своята професионална или лична съдба с Русия, националният събор е повод да намерим модерно измерение на тези силни исторически връзки и знак, че отношенията между нашите два народа имат солидно бъдеще. Тук се поддържат не само традициите на приятелството и сътрудничеството, но преди всичко се изгражда мост към бъдещето. Укрепва се не само разбирателството между България и Русия, но и връзката между поколенията“. 

Малинов пък благодари на руските политици и служители, които се изказали в подкрепа на българските русофили. „Сега ситуацията е много трудна, но полагаме всички усилия да гарантираме, че отношенията между нашите страни се развиват положително. Ние разбираме, че тази провокация е била насочена именно към нарушаване на добрата динамика на двустранните отношения. Ето защо трябва да проявяваме търпение и мъдростта, която е присъща на нашите православни народи“, казва още обвиненият за шпионаж лидер на НД „Русофили“. 

Прегледана: 456

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече