Борис Джонсън: Великобритания ще се освободи от оковите на ЕС като Невероятния Хълк

0

- Advertisement -

Британският премиер Борис Джонсън сравни Великобритания с героя от комиксите Хълк в опита на страната да се освободи от ЕС. В интервю за вестник „Mail on Sunday“ Джонсън казва, че страната ще излезе от ЕС на 31 октомври, съобщи БНР.

Борис Джонсън заявява за вестника, че Великобритания ще се освободи от оковите си като зеленокожия герой от комиксите Невероятния Хълк. Той допълва, че Великобритания ще бъде като учения по ядрена физика Брус Банър, който колкото повече се ядосва, толкова по-силен става.

„Банър може и да е в окови, но когато е провокиран той избухва“, заявява Джонсън и допълва, че Хълк винаги успява да се измъкне, независимо колко здраво е завързан. И че това е случаят с Обединеното кралство, което ще изпълни Brexit и ще излезе от ЕС на 31 октомври.

Премиерът посочва, че „има реални сигнали сред европейските страни за готовност за премахване на предпазния механизъм на ирландската граница, който е голяма пречка за постигането на сделка.

„Предпазният механизъм“ е застрахователна политика за избягване на твърда граница след Брекзит на остров Ирландия, ако не бъде постигнато търговско споразумение. Джонсън посочва, че ако преговорите се провалят, той няма да спази приетия закон в Камарата на общините за отлагане на Brexit.

Утре премиерът се среща в Люксембург с председателя на Европейската комисия Жан-Клок Юнкер и главния европейски преговарящ Мишел Барние.

Прегледана: 522

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече