Протест блокира Дунав мост при Русе

0

- Advertisement -

Протест срещу замърсяването на въздуха в Русе блокира за часове района на граничния пункт Дунав мост. Десетки граждани дойдоха с децата си и настояха да се обърне внимание върху непрестанното промишлено замърсяване в града.

Протестът за чист въздух започна в 10 часа, когато участниците се събраха в района на Захарния завод и след това в колона с автомобилите си се насочиха към граничния пункт Дунав мост. Там блокираха движението и настояха за мерки срещу замърсителите.

„Според мене проблемът е комплексен, не е само един или два субекта, който се стрелят из социалните медии, миризмите са различни, степента на замърсяване е различна“.

„Моето лично мнение е, че ние трябва да се обърнем към международни екологични организации и да изискаме отново проверка на разрешителните, които са получили в източната зона, пък и в западната промишлена зона предприятията за производство, да се направи оценка за въздействието на околната среда, не от държавата вече, държавата не желае да се справи с този проблем“.

Прегледана: 486

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече