Борисов с първи коментар след шпионския скандал: Службите не работят срещу хората, които харесват Русия!

0

- Advertisement -

Премиерът Бойко Борисов за първи път коментира шпионския скандал, видя vest.bg

„Когато има нещо, с което не сме съгласни, то нашето външно министерство реагира. Не виждам основание да се свързва едното и другото. Когато руски олигарски, като Чорни, се опитват да правят проекти в България, то нашите служби работят по тази тема заедно с други партньорски служби, а после и прокуратурата. Аз нямам никаква роля в този процес. Той ще се движи от следствието, което тече“.

„Нищо против нямаме хората, които обичат Русия. Аз съм бил и в Кремъл, бил съм и в Белия дом. Има едни, които не са направили нито едното, нито другото. Това, че някой си е правил срещи си е негова работа. Това, че има руски събори и хората пеят руски песни си е тяхно право. Ние не ги осъждаме. Дори ги толелираме“, каза още Борисов.

Той бе категоричен, че служите не работят срещу хората, които харесват Русия. „Всеки има право да развива своята дейност. Едни обичат Русия, други САЩ и Европа, но много преди ГЕРБ да го има, само ВМРО май го е имало тогава, сме приели пътя Европейския съюз – НАТО. Ако знаех, че такава злоба ще предизвика купуването на най-добрия изтребител Ф-16, а не тия Грипени, то нямаше и да се занимавам с това“,отсече Борисов.

Прегледана: 539

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече