Бойко Борисов: Българското правителство отделя над 8% от БВП за здравеопазване

0

- Advertisement -

Българското правителство години наред отделя милиарди за здравеопазване – над 8 процента от Брутния вътрешен продукт /БВП/. Това каза министър-председателят Бойко Борисов по време на откриването на 29-ия конгрес на Световната асоциация по гръдна и сърдечносъдова хирургия. Темата на форума е „Последните постижения в сърдечно-съдовата и гръдна хирургия – подготовка за бъдещето“.

Бойко Борисов отбеляза, че правителството инвестира много и в образование, квалификации, стипендии на млади учени, както и в сграден фонд и оборудване. „Няма нещо, което да е излязло по света в медицинската техника, и в България да го няма“, изтъкна Бойко Борисов. По думите му хубавото е, че това оборудване се управлява от много добре подготвените български хирурзи и техните екипи.

„Благодарение на вашия професионализъм не само, че оцеляват хората в този страшен бич от тези заболявания, но максимално бързо ги връщате в тяхната семейна среда, а и на работа, което е изключително важно, за да продължаваме да държим високия ръст на Брутния вътрешен продукт, който произвежда България“, заяви Бойко Борисов.

Според премиера фактът, че вчера е започнал Десетият юбилеен международен медицински конгрес на Югоизточноевропейския медицински форум в София, който е събрал десетки страни, а проф.Начев ще оглави от следващата година Световната асоциация по гръдна и сърдечносъдова хирургия, е огромно признание за българската медицина. Бойко Борисов поздрави участниците от над 40 страни на днешния конгрес и им пожела успех.

Прегледана: 522

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече