Фандъкова се включва в бягането на дълго разстояние за кметския стол

0

- Advertisement -

Работата за големия град е сериозен ангажимент. Получавах доверието на хората, което позволи да се ускори темпото на развитие на София. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова пред бТВ.

През последните години София се развива, а това е плод на много работа. Мотивират ме силно новите проекти, новите идеи, привличането на нови хора. Разчитам на хората, които работеха съвестно през цялото време. Работата за града е бягане на дълго разстояние, това не е спринт, добави Фандъкова. Лично е решението ми да се кандидатирам. Имам готовност да продължим работата за София. Премиерът Борисов ме подкрепя и му благодаря за това, уточни още столичният кмет.

Хората, които работеха за града не са малко, всички тези хора ще продължат да работят, но имам нужда и от нови хора, нови идеи и нова енергия. След като предложим на Изпълнителната комисия проектолистата, ще я обявим публично и ще представим и хората, които остават както и новите хора. Поканила съм различни експерти от различни сфери на града, както и млади хора с млада и нова енергия. Работата за града е процес, аз съм се разделяла с много хора, това са факти. Когато става дума за доверието на хората, когато доверието е накърнено дори само за съмнения за злоупотреби, тогава ние не можем да продължим напред със същата енергия, обясни Фандъкова.

За Евгени Крусев, който беше обвинен от прокуратурата заради ремонта на столичната ул. „Граф Игнатиев”, Фандъкова каза, че това е конкретна отговорност. „Не е още ясно дали има вина. За „Графа” проблеми имаше и в проекта, и в изпълнението. По мое настояване беше променян проектът още в хода на изпълнението му, отбеляза кметът на София.

Тя е убедена, че в политиката се носи отговорност и за накърняване доверието на хората.

Нямам обвързаности и винаги съм била безкомпромисна към всички. По мои сигнали са правени тежки проверки и в общината, и в администрацията, каза още Фандъкова.

За мен са важни проектите за София. Имам три големи задачи, които съм заложила в програмата за развитие на града – работата за кварталите, малките улици, паркирането, второ, развитието на София като зелен чист град и трето, активното въвеждане на технологиите в работата на общината, за да сме по-удобни за хората и бизнеса, подчерта Фандъкова.

На въпрос дали се страхува от това, че Мая Манолова влиза в битката за кметското място на София, Фандъкова отговори: „Не мога да говоря за страх в никакъв случай, всички кандидати са сериозни. Местните избори са голямо състезание, това е изпит за нас политиците”.

Попитана дали ще приеме дебат между нея и Мая Манолова, Фандъкова каза: Нека да видим графиците и кампанията, тогава ще разговаряме”.

„Това е сериозна кандидатура”, каза Фандъкова за кандидатурата на Мая Манолова.

Прегледана: 498

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече