НАП разследва Иван Костов за спестени 400 000 лв.

0

- Advertisement -

НАП разследва бившия премиер Иван Костов, разкри самият той в интервю пред Би Ти Ви. „След 2 данъчни ревизии, продължили 2 г., от НАП решиха, че значителни средства на семейството не са наши, макар и да са декларирани пред Сметната палата. И въпреки че сме предоставили на данъчните договорите, с които сме ги внесли във финансов инвестиционен фонд“, заяви екслидерът на ДСБ. Заради срив в имунната система пък получил херпес зостер, който го ударил в очите. 

„Ревизията иска да ни обложи за собствените ни средства, което налага прокуратурата да обяви, че започва следствие. Решението излиза в средата на август. Сроковете за възражение отвеждат цялата история в средата на предизборната кампания“, съмнява се, че е умишлено планирана атака Иван Костов. Той не се страхувал от проверката на прокуратурата, но сигнализирал за провокация по време на предизборната кампания. 

Ставало въпрос за около 400 000 лева. „Те са от спестявания, добре съм ги управлявал, нараснали са“, обясни бившият премиер и лидер на СДС и ДСБ. 

Правителството не се доближава до влизането на „Шенген“ и Еврозоната, въпреки че икономиката е много силна и въпреки добрата събираемост на НАП, разкритикува той. И добави, че според него изборът на новия главен прокурор е по-важна за страната тема от местния вот. Командира обаче по никакъв начин не влияел на решенията на „Демократична България“ и вече бил само гласоподавател. Рядко се чувал и с шефа на ДСБ Атанас Атанасов. 

Прегледана: 617

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече