За дни откраднаха 15 тротинетки в София

0

- Advertisement -

Около 15 тротинетки са изчезнали в София заради кражба първите дни след пускането им по улиците. В петък модерните средства за придвижване започнаха да се ползват официално от столичани и гости на града. И докато едни харесаха новите двуколесни, крадците веднага им хвърлиха око, съобщава „Монитор“.

За да се кара един електрически скутер трябва да се изтегли приложение от интернет. От картата в него се търси най-близката свободна тротинетка. Тя се отключва с натискане на бутон и QR код. Като свърши да кара, ползвателят трябва да следва инструкциите в приложението, за да прекрати ползването и да паркира возилото. Отключването струва 1,50 лв., а по 30 стотинки се таксува всяка минута каране.

В системата на фирмата, която дава за ползване тротинетки, за един ден имаше десетки сигнали за скутери, които трябва да бъдат докарани обратно в базата за проверка. Едва 3 от 18 се оказаха истински. До столичен мол се установи, че вместо тротинетка е останал само нейният GPS предавател. Системата показала, че едно средство би трябвало да се намира в 6 РПУ или в съседен на него имот. На място нямало и следа от него.

От компанията потвърдиха, че е възможно някой да е взел тротинетката или да я е скрил.

Прегледана: 502

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече