Борисов : Очаквам подли избори в София

0

- Advertisement -

„Специално за София, мисля, че ще бъдат много подли тези избори – заради установената практика да се прилепва към някоя партия или някой кандидат. Какво значи да имаш претенцията да си алтернатива, и да не издигаш свой кандидат в голям град?“ Това заяви министър-председателят Бойко Борисов на конференция с кмета на столицата Йорданка Фандъкова и Румен Христов – председател на СДС.

„Само ако започнем да изброяваме направеното за последните 10 години в София – даже няма да започна с метрото, как изглеждат парковите ни пространства, ремонтите на „Лъвов мост“, на Телевизионната кула, на Семинарията, Южната дъга. Това е град, в който на практика няма безработица – технопарка, индустриалните зони около София, Кремиковци, Божурище. Трафикът вече не влиза в града. Да не говорим за училищата, за детските градини, за всичко, което бе изградено. На всичко това се противопоставя един популизъм. Вие помните каква беше и Витошка“, заяви още премиерът.

„Нямаше канализации, нямаше Модерно предградие, в много квартали нямаше септични ями, с метрото изградихме един подземен град“, каза той и обърна внимание и на трамваите, тролеите и чистотата на въздуха.

"Ако нашите колеги отляво искат да водят битка с нас, да си издигнат кандидат. Не приемам да подкрепят някого в град като София. Като партия сме дали пълна автономия на местната организация.Предлагаме направено срещу популизъм", заяви Бойко Борисов.

„Спомням си по „Граф Игнатиев“ какви стари трамваи дрънчаха. Всичко беше изкривено. Хората искат още повече да се направи“, отбеляза той.

Прегледана: 539

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече