Бегълците от затвора пробили през задния вход

0

- Advertisement -

Двамата бегълци от затворническото общежитие в Стара Загора – молдовците Василе Морару и Александър Хаджи, най-вероятно са изчезнали през задния вход, тъй като там охраната е слаба. Това предположи пред Lupa.bg Димитър Бонгалов, шеф на дирекцията „Национален превантивен механизъм и основни права и свободи на човека“ към омбудсмана Мая Манолова.

"През деня общежитието е отключено, нощно време се заключват коридорите. Когато затворниците излизат на външни обекти да работят, често са без надзиратели. Затова винаги има риск от бягство. Няма нужда оградата да се прави по-висока, тъй като служи единствено да не се внасят алкохол и мобилни телефони", коментира Димитър Бонгалов.

По думите му, за да се ограничат бягствата, трябва да се назначат повече социални работници, които да променят нагласите на лишените от свобода.

Молдовците Василе Морару и Александър Хаджи духнаха от затвора в събота

„В пловдивския затвор имаме двама мъже с доживотна присъда, които след работа със социални работници не искат от специален режим да преминат на по-лек. Във Варна пък затворник не пожела да излезе на свобода, след като излежа наказанието си”, разказва експертът.

Той предполага, че бегълците от затворническото общежитие в Стара Загора ще се проявят отново и така ще бъдат заловени.

Двамата молдовци излежават присъда от 4 години и 8 месеца. 24-годишният Василе Морару и 30-годишният Александър Хаджи, заедно с 23-годишният им сънародник Дионис Коджукаро, са осъдени за взривяването на два банкомата в Стара Загора и Казанлък, от които откраднаха близо 90 хил. лв.

Прегледана: 521

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече